RoboCup Junior Sverige

Nu är anmälan öppen för RoboCup Junior Sverige! Det är en tävling för grund- och gymnasieskolan i robotprogrammering. Många använder Lego Mindstorms, men det är inte begränsat till bara lego. Du kan använda annan materiel som till exempel trä och arduinos. 

 

 

Man väljer att delta i en av följande kategorier;

  • On Stage där robotar ska uppträda med en dans eller pjäs på scen
  • Rescue Line där roboten ska följa en linje med diverse hinder
  • Rescue Maze där roboten ska ta sig genom en labyrint och leta skadade människor. 

De som vinner sin kategori och klass får representera Sverige på den internationella finalen i RoboCup med över 4000 deltagare från 45 länder. I år är finalen i Leipzig i Tyskland den 30e juni till 4e juli. 

Tävlingen har två klasser; Primary, som är upp till och med 14 år, samt Secondary, som är upp till och med 19 år. Det är mycket billigare att delta i RoboCup jämfört med FLL och uppdragen går enkelt att träna på hemma i klassrummet med t.ex. eltejp (linjeföljning) och kartonger (labyrintlösning). 

Lagom lagstorlek är 2-5 personer/lag, så man kan dela upp klassen i flera lag som tävlar i antingen samma kategori eller olika. 

Läs mer och anmäl er på

 www.robocupjunior.se eller www.facebook.com/robocupjuniorsverige

 


Publicerat

i

av

Etiketter: